Пребарување

Анкета

УАФ - можности за финансирање и мобилност на студенти

Универзитетската агенција на Франкофонија (УАФ) нуди можности за финансирање на вработени наставници и соработници за нивно учеаство на конференции, семинари, работилници на кои еден од јазиците на овие настани е францускиот јазик, како и финансирање на мобилност на студенти од прв и втор циклус на студии во франкофонски држави и фирими. Стипендиите за мобилност на студенти се во траење од 1 до 3 месеци и во висина од 600 до 800 евра/месец, плус додаток за трошоци за транспорт. За повеќе информации да се консултира веб страната на УАФ: http://www.auf.org и на веб страната на Францускиот институт во Скопје http://www.ifs.mk/fr.

Последна промена ( 12.12.2015 )
 
Одбележан Денот на дрвото на ГФ

Денот на дрвото беше соодветно одбележан и на Градежниот факултет, со акција на засадување во дворот на факултетот. Благодарност до сите кои придонесоа со својот труд.

Последна промена ( 03.12.2015 )
 
Школа за докторски студии во Германија

Интернационална соработка за докторски студии во областа на конструктивното инженерство


Проектот е наменет за поддршка на млади истражувачи од Р. Македонија, кои преку тригодишна научна и истражувачка дејност би се стекнале со Германска диплома - доктор на науки, од факултетот за Градежништво и Инженерство во Животна Средина во рамките на Универзитетот во Бохум-Германија. Повеќе информации можете да прочитате на следниов линк.

Последна промена ( 27.10.2015 )
 
Конкурс за Еразмус+ за 2015/16

Конкурс за мобилност на студенти и наставници во рамките на Еразмус+ програмата за академската 2015-2016 година.

 
ОКТА објавува конкурс за практиканти

СООПШТЕНИЕ
ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со
Градежен факултет – Скопје

Услови за аплицирање:
1. Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии
2. Студентот да биде од некој од следниве смерови: Геотехника, Геодезија и Градежништво-Конструктивна насока
3. Студентот да поседува самоиницијативност, одлучност и желба за учење
4. Студентот да има средно или високо познавање на Англиски јазик
5. Студентот да има познавање на компјутерски вештини-Microsoft Office и AutoCAD.

Број на потребни практиканти: 1

Времетраење на пракса:
Практикантите ќе бидат континуирано присутни на пракса во ОКТА, во временски период од 3 месеци, со полно работно време, почнувајќи од 01.07.2015 год.

Обврска на практикантот:
- да достави потполнет документ за упатување на пракса од факултетот испечатен на официјалниот меморандум од факултетот и заверен со потпис и печат од студентската служба.
- континуирано да води дневник за текот на праксата.
- задолжителна редовност во компанијата за периодот на пракса.

Обврска на компанијата:
- да му обезбеди ментор на практикантот.
- да му обезбеди храна и превоз на практикантот за целото времетраење на праксата.
- да му издаде потврда за остварена пракса на студентот со потпис од овластено лице и печат од компанијата, заверена со архивски број.

Сите кандидати е потребно да испратат CV и копии од документи и уверенија кои потврдуваат дека кандидатот ги исполнува условите, на следниот контакт Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете _______________________________.

Избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју во просториите на ОКТА, по што ќе се направи финален избор на кандидати и ќе се потпише Договор за соработка со избраниот кандидат.


Огласот е отворен најдоцна до 25.06.2015год.

Последна промена ( 22.06.2015 )
 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 19 - 27 од 95
  • English
  • Македонски
© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија