Бесплатен курс-Згради со енергија до нула
Translation not available yet!

 Повик за пријавување на бесплатен курс со наслов "Згради со енергија блиску до нула" за дипломирани инженери и архитекти кој ќе започне на 7.05.2016 година. Целиот текст погледнете го тука.

Last Updated ( Thursday, 29 September 2016 )
 
Предавање на проф. Ахмет Сагламер од Истанбул
Translation not available yet!

СООПШТЕНИЕ


Ве известуваме дека проф. д-р Ахмет Сагламер од Истанбулскиот Технички Факултет-Република Турција ќе одржи предавање на ден 14.02.2016 во 12 часот во Амфитеатарот на Градежниот факултет, под наслов:

'' Lateral Earth Pressures and Deep Excavations''

 
Отворен ден на УКИМ
Translation not available yet!


На 15. IV 2016 година (петок) од 10-17ч. се организира Отворен ден на Универзитетот „Св Кирил и Методиј“ во Скопје. Централниот настан е предвиден да се одржи на платото пред Ректоратот, каде што ќе бидат сместени штандовите на факултетите. Посетителите ќе имаат можност непосредно, во разговор со наставниот кадар и со студентите, да се запознаат со дејноста на најстарата високообразовна институција во нашата земја, како и со нејзината долга традиција, мисија и визија. Денот е наменет за средношколците од средните училишта во Р. Македонија, но е и убава можност за сите оние што сакаат да дознаат нешто повеќе за програмите на постдипломските и докторските студии на Универзитетот.

Last Updated ( Thursday, 07 April 2016 )
 
Конкурс за награда "Св.Кирил и Методиј"
Translation not available yet!

Конкурс за доделување награда "Св. Кирил и Методиј" за наставно-научен кадар. Повеќе за овој конкурс можете на најдете тука.

 
Повик за пријавување на курс
Translation not available yet!

 ТРЕНИНГ КУРС ЗА ЗГРАДИ СО ЕНЕРГИЈА БЛИЗУ ДО НУЛА (NZEB) ЗА ИНЖЕНЕРИ И АРХИТЕКТИ
- ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА УЧЕСНИЦИ НА КУРСОТ КОЈ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 23.01.2016 -


Почнувајќи од крајот на 2015 година во Европа ќе започне серија на бесплатни тренинг курсеви за дипломирани инженери и архитекти во подрачјето на „Згради со енергија близу до нула - NZEB“. Овие курсеви имаат цел да ги обучат професионалците во градежниот сектор преку развој на вештини во подрачјето на енергетската ефикасност и интегрирањето на обновливи извори на енергија во реновирањето на постојните згради. 

Прочитајте повеќе тука.
 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 19 - 27 of 100
  • English
  • Македонски
© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија