Пребарување

Анкета

Меморандум за соработка со РГФ Белград

На 13.03.2015 во Белград, беше склучен Меморандум за соработка помеѓу Градежниот факултет од Скопје и Рударско-геолошкиот факултет од Белград.

 
Саем за вработување и кариера

Посетете го новиот Саем за вработување и кариера 2015 од 09-11.03.2015 во рамките на Градежен факултет.За повеќе информации, видете тука.

Последна промена ( 10.03.2015 )
 
Случувања и активности во рамки на факултетот

Во изминатиов период, се остварија низа активности поврзани со работата на Градежниот факултет.

* Од страна на општина Центар се доделени 5 клупи за поставување во паркот пред ГФ.

* Се одржаа дел од Семинарите за обука поврзани со Еврокодовите со знатен интерес од голем број учесници.

* На годишниот собир на КОАИ, наградата проф. д-р Александар-Цане Ангелов ја доби колегата проф. д-р Грозде Алексовски.

* Започнат е процесот на акредитација на лабораториите.

* На ден 19.12.2014 година се одржа Годишното собрание на Здружението за големи брани, кое помина во добра работна атмосфера, а на него повикано предавање одржа гостин од Италија.

* На ден 25.12.2014 година се одржа Годишното собрание на Друштвото за геотехника, на кое се востановени одредени награди за достигнувања на ова поле.

* Потпишан е Меморандум за соработка со Словенскиот институт за води.

* Потпишан е Меморандум за соработка помеѓу Универзитетот Св.”Кирил и Методиј”, Градежен факултет со Институт за животна средина, градежништво и енергетика и Градежен институт “Македонија”.

* Формиран е Клуб на стручни здруженија од областа на градежништвото, геодезијата и геотехниката. За негово функционирање е доделена просторија во бараката на ГФ.

* Припремен е 5-тиот број на списанието SJCE во издание на ГФ кој е поставен на WEB страната на ГФ.

Последна промена ( 13.01.2015 )
 
Меморандум за соработка помеѓу ГФ,ГИМ и ИЖСГЕ

Градежниот факултет-Скопје, Институтот за истражувања во животна средина градежништво и енергетика-Скопје и Градежниот институт "Македонија" АД-Скопје на 24 декември 2014 год. склучија меморандум за соработка.

Последна промена ( 12.01.2015 )
 
Меморандум за соработка помеѓу ГФ Скопје и ИВ Љубљана

Градежниот факултет-Скопје и Институтот за вода на Република Словенија на 12 Декември 2014 год. потпишаа меморандум за соработка.

 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 28 - 36 од 95
  • English
  • Македонски
© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија