Пребарување

Отворен ден на УКИМ


На 15. IV 2016 година (петок) од 10-17ч. се организира Отворен ден на Универзитетот „Св Кирил и Методиј“ во Скопје. Централниот настан е предвиден да се одржи на платото пред Ректоратот, каде што ќе бидат сместени штандовите на факултетите. Посетителите ќе имаат можност непосредно, во разговор со наставниот кадар и со студентите, да се запознаат со дејноста на најстарата високообразовна институција во нашата земја, како и со нејзината долга традиција, мисија и визија. Денот е наменет за средношколците од средните училишта во Р. Македонија, но е и убава можност за сите оние што сакаат да дознаат нешто повеќе за програмите на постдипломските и докторските студии на Универзитетот.

Последна промена ( 07.04.2016 )
 
Конкурс за награда "Св.Кирил и Методиј"

Конкурс за доделување награда "Св. Кирил и Методиј" за наставно-научен кадар. Повеќе за овој конкурс можете на најдете тука.

 
Повик за пријавување на курс

 ТРЕНИНГ КУРС ЗА ЗГРАДИ СО ЕНЕРГИЈА БЛИЗУ ДО НУЛА (NZEB) ЗА ИНЖЕНЕРИ И АРХИТЕКТИ
- ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА УЧЕСНИЦИ НА КУРСОТ КОЈ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 23.01.2016 -


Почнувајќи од крајот на 2015 година во Европа ќе започне серија на бесплатни тренинг курсеви за дипломирани инженери и архитекти во подрачјето на „Згради со енергија близу до нула - NZEB“. Овие курсеви имаат цел да ги обучат професионалците во градежниот сектор преку развој на вештини во подрачјето на енергетската ефикасност и интегрирањето на обновливи извори на енергија во реновирањето на постојните згради. 

Прочитајте повеќе тука.
 

 
УАФ - можности за финансирање и мобилност на студенти

Универзитетската агенција на Франкофонија (УАФ) нуди можности за финансирање на вработени наставници и соработници за нивно учеаство на конференции, семинари, работилници на кои еден од јазиците на овие настани е францускиот јазик, како и финансирање на мобилност на студенти од прв и втор циклус на студии во франкофонски држави и фирими. Стипендиите за мобилност на студенти се во траење од 1 до 3 месеци и во висина од 600 до 800 евра/месец, плус додаток за трошоци за транспорт. За повеќе информации да се консултира веб страната на УАФ: http://www.auf.org и на веб страната на Францускиот институт во Скопје http://www.ifs.mk/fr.

Последна промена ( 12.12.2015 )
 
Одбележан Денот на дрвото на ГФ

Денот на дрвото беше соодветно одбележан и на Градежниот факултет, со акција на засадување во дворот на факултетот. Благодарност до сите кои придонесоа со својот труд.

Последна промена ( 03.12.2015 )
 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 46 - 54 од 125
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија