Конкурс за Еразмус+ за 2015/16
Translation not available yet!

Конкурс за мобилност на студенти и наставници во рамките на Еразмус+ програмата за академската 2015-2016 година.

 
ОКТА објавува конкурс за практиканти
Translation not available yet!

СООПШТЕНИЕ
ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со
Градежен факултет – Скопје

Услови за аплицирање:
1. Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии
2. Студентот да биде од некој од следниве смерови: Геотехника, Геодезија и Градежништво-Конструктивна насока
3. Студентот да поседува самоиницијативност, одлучност и желба за учење
4. Студентот да има средно или високо познавање на Англиски јазик
5. Студентот да има познавање на компјутерски вештини-Microsoft Office и AutoCAD.

Број на потребни практиканти: 1

Времетраење на пракса:
Практикантите ќе бидат континуирано присутни на пракса во ОКТА, во временски период од 3 месеци, со полно работно време, почнувајќи од 01.07.2015 год.

Обврска на практикантот:
- да достави потполнет документ за упатување на пракса од факултетот испечатен на официјалниот меморандум од факултетот и заверен со потпис и печат од студентската служба.
- континуирано да води дневник за текот на праксата.
- задолжителна редовност во компанијата за периодот на пракса.

Обврска на компанијата:
- да му обезбеди ментор на практикантот.
- да му обезбеди храна и превоз на практикантот за целото времетраење на праксата.
- да му издаде потврда за остварена пракса на студентот со потпис од овластено лице и печат од компанијата, заверена со архивски број.

Сите кандидати е потребно да испратат CV и копии од документи и уверенија кои потврдуваат дека кандидатот ги исполнува условите, на следниот контакт This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it _______________________________.

Избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју во просториите на ОКТА, по што ќе се направи финален избор на кандидати и ќе се потпише Договор за соработка со избраниот кандидат.


Огласот е отворен најдоцна до 25.06.2015год.

Last Updated ( Monday, 22 June 2015 )
 
Erazmus+ 2015/2016
Translation not available yet!

Во врска со реализацијата на Erazmus+ програмата за учебната 2015/2016, ве известуваме дека Конкурсот за мобилност на студенти и наставен кадар ќе биде објавен во почетокот на септември 2015 година. Значи, студентите ќе можат да аплицираат за мобилност само во летниот семестар за термин јануари-јуни 2016 година. Наставниот кадар ќе може да реализира мобилност во периодот од 15 октомври 2015 до јуни 2016 год.

Сите информации во врска со програмата можете да ги најдете овде.

Конкурсот ќе биде објавен кон крајот на август 2015 и на веб страните на факултетите во склоп на УКИМ.

Еразмус координатор за Градежен факултет,
вонр. проф. д-р Тодорка Самарџиоска

Last Updated ( Tuesday, 12 May 2015 )
 
Покана за промоција на магистри и дипломци
Translation not available yet!

 

ПРОТОКОЛ ЗА 22-05-2015 ГОДИНА (петок)
ПРОМОЦИЈА НА МАГИСТРИРАНИ И ДИПЛОМИРАНИ СТУДЕНТИ

10.00 ПОТПИШУВАЊЕ ВО КНИГАТА НА ДИПЛОМИРАНИ И МАГИСТРИРАНИ СТУДЕНТИ (во студентска служба)

11.00 СВЕЧЕНА ПРОМОЦИЈА (Амфитеатар)

КОКТЕЛ

Се молат студентите да се придржуваат кон протоколот и да го запаметат бројот на дипломата кој може да се види на ковертот.


Last Updated ( Friday, 24 April 2015 )
 
Конкурс за награда "Св.Кирил и Методиј"
Translation not available yet!

Одборот за доделување на наградата "Св.Кирил и Методиј" објавува Конкурс за доделување на наградата "Св.Кирил и Методиј" за 2015 година. Конкурсот можете да го преземете тука.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 46 - 54 of 119
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија