Пребарување

Меморандум за соработка помеѓу ГФ,ГИМ и ИЖСГЕ

Градежниот факултет-Скопје, Институтот за истражувања во животна средина градежништво и енергетика-Скопје и Градежниот институт "Македонија" АД-Скопје на 24 декември 2014 год. склучија меморандум за соработка.

Последна промена ( 12.01.2015 )
 
Меморандум за соработка помеѓу ГФ Скопје и ИВ Љубљана

Градежниот факултет-Скопје и Институтот за вода на Република Словенија на 12 Декември 2014 год. потпишаа меморандум за соработка.

 
Покана за презентација

Ве покануваме на презентација на фирмата ГДИ ГИС Дата која ќе се одржи на ден 19.11.2014 година со почеток во 11 часот во Салата за состаноци на Градежниот факултет.

Наслов на презентацијата е:
„Презентација на ГДИ Гисдата за примена на ГИС технологии во различни индустрии“.

 
Меморандум за соработка помеѓу ГФ Скопје и ГАФ Ниш

На ден 26.9.2014 година во Скопје, беше склучен Меморандум за соработка помеѓу Градежниот факултет од Скопје и Факултетот за градежништво и архитектура од Ниш.

 
Покана по повод 65 години постоење на ГФ

Почитувани,

Деканатот има посебна чест да Ве покани на одбележувањето на 6. октомври по повод јубилејот 65 години од почеток со работа на Градежниот факултет.
Вашето ценето присуство ќе придонесе за достојно одбележување на овој јубилеј, а воедно и ќе биде големо признание за заложбите на сите генерации вработени на Факултетот од основањето до денес, кои придонесле во досегашниот развој на Република Македонија.
На прославата ќе се доделат пригодни признанија за наши заслужни пријатели и соработници, потоа награди за најуспешно изработени дипломски работи, стипендии за најдобрите студенти и друго.
Почетокот на манифестацијата е предвиден од 11 часот во Амфитеатарот на Градежниот факултет. Генералната агенда е дадена во прилог на ова писмо.
Со особена почит,

Во Скопје, 02.10.2014 год.
Деканат на Градежен факултет


АГЕНДА НА НАСТАНОТ

10 h и 30 min – 11 h
ПРИЕМ НА ПОЧЕСНИ ГОСТИ

11 h
ИНТОНИРАЊЕ НА ХИМНА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,
УНИВЕРЗИТЕТОТ СВЕТИ “КИРИЛ И МЕТОДИЈ”
И КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА ВО РЕЖИЈА
НА ФАКУЛТЕТ ЗА МУЗИЧКИ УМЕТНОСТИ

11 h и 10 min
СВЕЧЕНО ОБРАЌАЊЕ НА ДЕКАНОТ НА ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ ДО ГОСТИТЕ, СТИПЕНДИСТИТЕ И СИТЕ ПРИСУТНИ

11 h и 15 min
OБРАЌАЊА ОД ПРИСУТНИТЕ ПОЧЕСНИ ГОСТИ

11 h и 40 min
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ДОСТИГНУВАЊАТА НА ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ ВО МИНАТИОТ ПЕРИОД

11 h и 50 min
ЦЕРЕМОНИЈАЛЕН ДЕЛ СО ДОДЕЛУВАЊЕ ПРИЗНАНИЈА, НАГРАДИ И СТИПЕНДИИ НА НАЈДОБРИТЕ СТУДЕНТИ

12 h и 15 min
КРАЈ НА ОФИЦИЈАЛЕН ДЕЛ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА

12 и 15 min
КОКТЕЛ ВО ПАРКОТ НА ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ
 

 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 55 - 63 од 119
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија