Договор за соработка со Градежниот факултет од Талин
Translation not available yet!

Потпишан е меморандум за соработка помеѓу Градежниот факултет од Скопје и Градежниот факултет од Талин, Естонија.
Потпишаниот меморандум може да го погледнете тука.

Last Updated ( Monday, 16 September 2013 )
 
Проект за зајакнување на мостовите од Велес до Катлано
Translation not available yet!

На 06.06.2013 година делегација на НАТО е присутна на Градежниот факултет, преставена од високи претсвници г-дин Руи Родригез и Луиза Пирс, во врска со Проектот за зајакнување на мостовите од Велес до Катланово.
Градежниот факултет како главен Проектант ја презеде организацијата на NATO BIDDER CONFERENCIJATA.

Last Updated ( Tuesday, 02 July 2013 )
 
Доделување на инженерските прстени
Translation not available yet!

На 04.06.2013 година делегација на ГФ беше присутна на Плаошник-Охрид, по повод доделување на инженерските пррстени на најдобриоте студенти. Од ГФ наградена е Ивана Велиновска.

Last Updated ( Saturday, 08 June 2013 )
 
Работилница во организација на ГФ и КОАИ
Translation not available yet!

Поврзано со Меморандумот за соработка со ГФ Загреб, во организација на ГФ и КОАИ беше одржана работилница насловена како Еврокодови за проектирање на конструкции за пожарна состојба. Тука свои предавања одржаа проф. д-р Дубравка Бјеговиќ од ГФ Загреб, доц. д-р Миодраг Дракулиќ од МФ Загреб, а наши предавачи беа проф. д-р Мери Цветковска и проф. д-р Петар Цветановски. Семинарот помина во исклучително добар амбиент и на него свое присуство имаа над 80 лица

Last Updated ( Thursday, 06 June 2013 )
 
Семинар DEREL
Translation not available yet!

Од 30.05.2013 до 31.05.2013 година во Нови Сад, Војводина се одржа DEREL LLL семинар поврзан со пробеми на заштита на животната средина. Наши преставници (проф. д-р Катерина Доневска и соработник Јоже Јовановски) презентираа свои трудови. Оваа активност е во рамките на студиите ИЖИИС и е значајна за мегународната активност на ГФ. ГФ презеде обрска да организира еден ваков сличен семинар во иднина.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 64 - 72 of 111
  • English
  • Македонски
© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија