Пребарување

Анкета

Интервју со деканот

Списанието „Матурант“ објави интервју со деканот на Градежен факултет - Скопје проф д-р Милорад Јовановски. Интервјуто е превземено со согласност на списанието „Матурант“. За да го видите интервјуто кликнете тука.

Последна промена ( 30.04.2013 )
 
Нова лобораториска опрема

Градежниот факултет со сопствени средства набави опрема за лабораторијата за геодезија и лабораторијата за бетон.
Се работи за најсовремена опрема за геодетски мерења како ГНСС ровер, комплетна опрема за подршка на ГНСС мерењата, тотална станица со висока точност и соодветна придружна опрема за тоталната станица.Во склоп на опремата фирмата GEOWILD MAC донира оптички нивелир Leica Jogger.
Лабораторијата за бетон, пак, е опремена со испитување на целосна опрема за испитување на гранулометрискиот состав на агрегатот по методот на сеење, потоа комплет опрема за определување на запреминска маса и абсорпција на вода на ситен агрегат, како и комплет опрема за определување на запреминска маса на крупен агрегат и бетон по методот на хидростатичка вага.

Последна промена ( 28.04.2013 )
 
Ден на кариера

Последна промена ( 24.04.2013 )
 
Презентација Trimble 2013

Фирмата ГЕО ЦЕНТАР дооел, Скопје, Македонија и ЛИВОНА доо., Белград, Србија, овластен дистрибутер на фирмата Trimble, USA за подрачјето на Србија, Македонија и Црна Гора, остварија работна соработка со цел заеднички настап на пазарот на Република Македонија.
Со цел промоција на Trimble опремата за геодезија Ве известуваме дека на 10. мај 2013. година организираме презентација на која ќе можете да се запознаете со актуелните и популарните Trimble производи, да ги проверите во пракса и да им поставите прашања на нашите стручни лица.

Покана за презентацијата Trimble 2013.
Пријавен лист Trimble 2013.

Последна промена ( 23.04.2013 )
 
Натпревар „Биди перспективен започни свој бизнис“

За повеќе информации за натпреварот кликнете тука.

Последна промена ( 07.03.2013 )
 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 64 - 72 од 100
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија