Инсталирани експонати од Knauf
Translation not available yet!

Фирмата Knauf инсталираше одреден број експонати во училна во северно крило.

 
Конференција во Цирих
Translation not available yet!

Од 29.11 до 01.12.2012 година, доц. д-р Тодорка Самарџиоска во рамките на COST акцијата ТУ0901 за класификација на градежни објекти од аспект на звучна изолација, учествуваше во Цирих - Швајцарија, каде се претстави со соодветна презентација.

Last Updated ( Monday, 12 December 2011 )
 
Меѓународен Симпозиум ИДЕ 2011
Translation not available yet!

Од 25 до 26.11.2011 повеќе наши преставници (проф. д-р Мери Цветковска, проф. д-р Елена Думова-Јованоска, проф. д-р Горан Марковски, доц. д-р Јосиф Јосифовски, асист. м-р Симона Марковска како и наши помлади соработници-студенти на трет циклус, учестуваа на Меѓународен Симпозиум ИДЕ 2011 во Ниш, Р.Србија, повеќето со повикани реферати.

 
10-ти Меѓународен Симпозиум за Тунели и подземни работи
Translation not available yet!

Од 16 до 18.11.2011 година, асист. м-р Златко Зафировски учествуваше на 10-ти Меѓународен Симпозиум за Тунели и подземни работи одржан во Љубљана, Р.Словенија со реферaт како коавтор со проф. д-р Дарко Мославац.
 


 
Стручна литература во библиотеката на ГФ
Translation not available yet!

СПИСОК НА КНИГИ ОД ПРОЕКТОТ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА “ПРЕВЕДУВАЊЕ НА 1000 СТРУЧНИ И НАУЧНИ КНИГИ И УЧЕБНИЦИ” ОД КОИ СЕ УЧИ НА ВРВНИТЕ И НАЈРЕНОМИРАНИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ ВО САД И ВЕЛИКА БРИТАНИЈА.

ОВИЕ КНИГИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО БИБЛИОТЕКАТА НА ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ.

1. ПРОЕКТ МЕНАЏМЕНТ ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО, Алан К. Творт, Џ. Гордон Рис
2. ВОВЕД ВО НУРБС, Давид Ф. Роџерс
3. РАЗВОЈ НА ИНФОРМАЦИСКИ СИСТЕМИ, Дејвид Ејвисон, Гај Фицџералд
4. АРХИТЕКТУРАТА НА МОДЕРНА ИТАЛИЈА,кн.И, Тери Кирк
5. АРХИТЕКТУРАТА НА МОДЕРНА ИТАЛИЈА,кн.ИИ, Тери Кирк
6. ЈАЗИК НА ОБРАСЦИ, К. Александер, С. Ишикава, М. Силверрштајн, М. Јакобсон, И. Фиксдал-Кинг, Ш. Ејнџел
7. ОПЕРАЦИОНИ ИСТРАЖУВАЊА, Хамди А. Таха
8. УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО ОРГАНИЗАЦИИ, Прирачник на ИЕМА
9. УПРАВУВАЊЕ СО ЦВРСТ ОТПАД И РЕЦИКЛИРАЊЕ, Иса Бауд, Јохан Пост, Кристин Фареди
10. КОРИСТЕЊЕ НА ОТПАДНИТЕ ВОДИ ЗА НАВОДНУВАЊЕ ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО, Ц.А. Скот, Н.И. Фарукул, Л. Рашид-Сали
11. ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ОДНАТРЕ, Џули Моргенстерн
12. ДИМПЛОМАТИЈА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, Лоренс Е. Саскинд
13. ЗАШТИТА ОД ЗЕМЈОТРЕСИ, Ендрју Кобурн, Робин Спенс
14. ДВА ПЛОШТАДА, Хашим Саркис
15. МЕНАЏИРАЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА ЗА ТРАНСПОРТ, Џејмс Ворен
16. ТРАНСПОРТ ОД ЕКОНОМСКИ И МЕНАЏМЕНТСКИ АСПЕКТ, Дејвид Хеншер
17. ПРОБЛЕМОТ НА УРБАНИОТ ПРЕВОЗ, Мајер, Кеин, Вол
18. КАКО ФУНКЦИОНИРААТ ГРАДБИТЕ, Едвард Ален
19. ОСНОВИ НА ПРЕВОЗНИ И СООБРАЌАЈНИ ОПЕРАЦИИ, Карлос Даганцо
20. УПОТРЕБА НА ЗЕМЈИШТЕ И ТРАНСПОРТ, Стефан Маршал, Дејвид Банистер
21. ПРИРАЧНИК ЗА ПРОЦЕНА И МЕНАЏМЕНТ НА РИЗИЦИТЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, Питер Калоу
22. ПРОИЗВОДНО ИНЖЕНЕРСТВО И ТЕХНОЛОГИЈА, С. Калпакџијан, С.Р.Шмид
23. ПРИРАЧНИК ЗА ПОВРШИНСКА МЕТРОЛОГИЈА, Д.Џ.Вајтхаус
24. МЕНАЏМЕНТ НА ОПЕРАЦИИ ПРОЦЕСИ И CИНЏИРИ НА ВРЕДНОСТИ, Л.Крајевски, Л.П. Рицман, М.К. Малхотра
25. ИСТОРИЈА НА МОДЕРНАТА УМЕТНОСТ, Х.Х. Арнасон
26. МОДЕЛ И ПРОЦЕС НА ОБРАБОТКА НА МИНЕРАЛИТЕ, А. Гупта, Д.С. Јуан
27. НУМЕРИЧКО МОДЕЛИРАЊЕ ВО ГЕОМЕХАНИКАТА, м. Пастор, К. Тамагнини
28. ГЕОЛОГИЈА ЗА ИНЖЕНЕРИ И СТРУЧЊАЦИ ЗА ЖИВОТНА

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 82 - 90 of 100
  • English
  • Македонски
© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија