Пребарување

Анкета

Тренинг школа во рамките на програмата COST

Од 3-ти до 5-ти ноември 2011 година, во Салата за состаноци при Градежниот факултет се одржа тренинг школата “ Deepening the Knowledge in The Field of Polymer Nanomaterials for Food Packaging and Other Potential Uses: Theory and Practice” во рамките на европската програма COST FA0904 “Eco-sustainable food packaging based on polymer nanomaterials”.
Со главниот организатор од Италија, г-ѓа Клара Силвестре, беа договoрени чекори за идни активности на поле на COST акциите.
 

 
Предавање на проф. д-р Огњен БоначиНа 27 и 28.10.2011 година, од страна на светски признатиот стручњак проф. д-р Огњен Боначи од Универзитетот во Сплит, Р.Хрватска е одржано тематско предавање под наслов: “Климата и климатските промени со посебен осврт на Балканот“.
Настанот беше одржан по иницијатива на Проф. д-р Цветанка Поповска, а во организација на Градежниот Факултет, UNDP, Друштвото за хидрологија на Македонија, како и Националниот комитет на IUGG
(International Uniou of Geodesy and Geophisycs).
 

 
Истакнати гости присуствуваа на ГФ

На ден 22.10.2011 година, а по повод официјално примопредавање на двете лаборатории донирани од Владата на РМ, на Градежниот факултет во Скопје присуствуваа истакнати гости од Владата на Република Македонија како Претседателот на Владата г-дин Никола Груевски, Министерот за образование и наука г-дин Панче Кралев, Ректорот на УКИМ, проф. д-р Велимир Стојковски и други гости.

Последна промена ( 25.11.2011 )
 
Одблежан денот на Градежниот факултет

На 6-ти Октомври традиционално е одбележан денот на Градежниот факултет во присуство на Министри од Владата на Република Македонија, Ректорот на УКИМ, Донаторите во Фондацијата за стипендирање на студенти и други гости.


 

 
Владата донира две нови лаборатории за ГФ

Градежен факултет доби две нови лаборатории донирани од страна на Владата на Република Македонија во рамките на „Проект 2010 – Опремување на лаборатории за научно истражувачка и апликативна дејност“ и тоа:

 

  • Лабораторија за санитарна хидротехника

  • Лабораторија за геотехника

 


 

 

Последна промена ( 25.11.2011 )
 
<< Почеток < Претходна 11 Следна > Крај >>

Резултати 91 - 95 од 95
  • English
  • Македонски
© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија