Пребарување

[25.12.2012]Регистар на студентски организации

Младински образовен форум го креираше првиот Регистар на студентски организации. Регистарот има за цел да ги информира студентите за мисијата, целите и активностите на организациите, како и тоа што може да се научи и каде се може да се вклучи секој заинтересиран студент. Ваквата иницијатива произлезе откако Младински обрзовен форум во март 2012 спроведе истражување кое покажа дека 83% од студентите не се членови на никакви студентски организации. Дополнително, тие ги наведуваат следниве причини поради кои не членуваат: 32% од студентите одговориле дека не се членови поради тоа што немаат време поради факултетски обврски, 28% сметаат дека организациите се под влијание на политиичките партии, 21% неможат да дојдат до информации за целите активностите и начинте како да вклучат во студентските организации.

Регистарот на студентски организации е достапен на веб страна www.studentski.org.mk, на која студентите можат да се информираат за тековните активности на сите организации и да пронајдат организација во согласност со нивните интереси во која сакаат да членуваат.

Последна промена ( 25.12.2012 )
 
[31.10.2012] IKNOW-упатство за студенти

Упатството за студенти за работа со системот Iknow, може да се превземе тука.

Намената на овој систем е да ги обезбеди сите потребни функционалности за правилна, ефективна и ефикасна работа на студентите на факултетите во рамки на Универзитетот. За користење на апликацијата најпрво е потребно студентот да се најави на системот. Најавените корисници преку оваа апликација ќе можат да вршат преглед на соопштенија, лични податоци, запишани семестри, предмети, пријави и испити. Исто така овозможено е да ги запишат новите семестри, предмети како и да пријават испити за одредена сесија.
Линкот преку кој може да се најави на апликацијата е http://www.iknow.ukim.edu.mk/

Упатството исто така е поставено во банерите на оваа страна (под најнови вести).
 

 
[02.5.2012]Список на магистри и дипломци за промоција

Превземете список на магистрирани и дипломирани студенти на Градежниот факултет во периодот од Април 2011 до Април 2012, кои ќе бидат промовирани на 23.05.2012.

Последна промена ( 02.05.2012 )
 
[18.1.2012]Изјави за студенти на втор циклус студии

Изјава за студиските програми по градежништво

Изјава за студиските програми по геодезија

Изјава за студиските програми по геотехника

Последна промена ( 18.01.2012 )
 
[22.11.2011]Упатство за пополнување пријава

ПРИЈАВАТА ЗА ИСПИТ НЕ СМЕЕ ДА СЕ СВИТКА ПОВЕЌЕ ОД ЕДНАШ (НА ПОЛОВИНА) ПРЕД ДА СЕ ПУШТИ ВО САНДАЧЕТО ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ.

УПЛАТНИЦАТА ЗА АДМИНИСТРАТИВНА ТАКСА ТРЕБА ДА Е ЗАКАЧЕНА ЗА СЕКОЈА ПРИЈАВА ОДДЕЛНО, ВЕРТИКАЛНО ВО ГОРНИОТ ЛЕВ АГОЛ НА ПРИЈАВАТА ЗА ИСПИТ.

НА ПРИЈАВИТЕ ЗА ИСПИТ НЕ СМЕЕ ДА СЕ ШКРТА ИЛИ БРИШЕ СО КОРЕКТОР. ПРИЈАВИТЕ ЗА ИСПИТ СЕ ПОПОЛНУВААТ СО ПЕНКАЛО.

ПОТРЕБНО Е ЦЕЛОСНО ДА ЈА ПОПОЛНИТЕ ПРИЈАВАТА СПОРЕД ПРИМЕРОТ КОЈ СЛЕДИ:Последна промена ( 22.11.2011 )
 
<< Почеток < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Следна > Крај >>

Резултати 244 - 252 од 261
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија