Пребарување

[6.12.2010] Начин на пријавување испити

Пријавувањето на испит во една сесија за двата рока се врши со една пријава. Студентот има право да се јави на испит и во двата рока.

При тоа, ако студентот не се јави на испит во првиот рок, пријавата
му важи и за вториот рок.

Ако студентот добие негативна оценка во првиот рок, должен е
да достави пријава во соодветното сандаче најдоцна 3 (три)
работни дена пред одржување на испитот во вториот рок.

За испитите кои се положени преку колоквиум задолжително
се поднесува пријава во првиот рок.
_____________________________________________________

Пријавувањето за двата рока во првата сесија
(јануарско-февруарска сесија) е
од 20 до 22.12.2010 до 14 часот.

 
[14.9.2010] Студентски правобранител

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ е формиран студентски правобранител заради заштита на правата на студентите. Студентскиот правобранител работи врз основа на Статутот на УКИМ и Правилникот за студентски правобранител и постапува по барање на студентот доколку е повредено некое право од лицата вклучени во наставно образовникот процес, од страна на факултетот или универзитетската администрација.

Во периодот за 2009-2011 година за студентски правобранител е избран Никола Главинче.


Контакт информации:

e-mail: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
тел/факс: 02/3221350;
моб. 072 30 20 20
адреса: Бул. Митрополит Теодосиј Гологанов бр.28/13, Скопје (Палата Кузман)

Последна промена ( 14.09.2010 )
 
Информации за уплатни сметки

Согласно законот за фискализација, сите уплати студентите ги вршат во пошта или банка на жиро сметка:

Градежен факултет, Скопје – Буџет на РМ
Банка на примач - НБРМ
Трансакциска сметка
1000000000 630 95
Сметка на буџетски корисник
1600104219-788-15

Приходна шифра
Програма
Цел на дознака
723011
41
за уверение за дипломирани и диплома
723012
41
за партиципација
723019
41
за потврди, материјални трошоци, тековни уверенија, казни и др.

Последна промена ( 24.01.2014 )
 
<< Почеток < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следна > Крај >>

Резултати 262 - 264 од 264
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија