Пребарување

Соопштение за испитот по Германски јазик 1 и 2
 Соопштение за промена на терминот за испитот по Германски јазик 1 и 2. Денот останува ист (04.09.2017) а часот од 09:00 го менуваме на 14:00.
 
Конечни листи за прв уписен рок 2017-2018

Конечни листи за прв уписен рок 2017-2018

Запишувањето на примените кандидати во првиот рок е на 29.8 и 30.8.2017 год.
 

 

Листа на потребни документи за запишување може да најдете овде .
 

 

Градежништво - Државна квота
Градежништво - Специјални услови
Градежништво - Државна квота - Кандидат чие родителско право го врши само еден родител
Геодезија - Државна квота
Геодезија - Припадници на безбедносни сили
Геодезија - Нерангирани под минимум поени
Геодезија - Државна квота - Кандидат чие родителско право го врши само еден родител
Геотехника - Државна квота

Последна промена ( 25.08.2017 )
 
Излезе новиот број на списанието SJCE_6 Issue_1
Најновиот број на списанието SJCE_6 Issue_1 може да го превземете тука.
Последна промена ( 24.08.2017 )
 
Прелиминарни листи-прв уписен рок 2017/2018

Прелиминарни листи за прв уписен рок

Градежништво - Државна квота
Градежништво - Специјални услови
Градежништво - Државна квота - Кандидат чие родителско право го врши само еден родител
Геодезија - Државна квота
Геодезија - Припадници на безбедносни сили
Геодезија - Нерангирани под минимум поени
Геодезија - Државна квота - Кандидат чие родителско право го врши само еден родител
Геотехника - Државна квота


Податоци за запишување на нови студенти

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА СТУДЕНТИТЕ ВО ПРВА ГОДИНА - БРУЦОШИ НА 29-30 aвгуст 2017 ОД 10 – 14.00 часот на шалтерите на ГФ
индекс (бесплатно од факултетот)
студентска легитимација (бесплатно од факултетот)
три фотографии (две фотографии со димензии 3,5 х 4,5 и една со димензии 2х3)
Интерен формулар за запишување на семестарот (анкетен лист), од кој се запишуваат предметите во индексот и во формуларот за запишување на семестар
Формулар за запишување на семестарот (од скриптара)
Пополнет статистички лист ШВ-20 (од скриптара)
Уплатена административна такса од 50 ден.
Уплатени 1.550 ден. за материјални тршоци за образовен процес, надомест за солидарна одговорност и лабораториски вежби
Уплатени 100 ден. за осигурување на редовни студенти за период 15.09.2017 – 14.09.2018 г.
Уплатени 310 ден. за потврда за редовен студент во зимски семестар 2017/2018, АКО НА СТУДЕНТОТ МУ Е ПОТРЕБНА (за здравствено осигурување, за сместување во дом и сл.);
Потврда за уплатена партиципација од 6.200 ден. за семестар за студентите во државна квота или
Потврда за уплатена партиципација од 12.400 ден. за семестар за студентите запишани со кофинасирање;
УПЛАТИТЕ СЕ ВРШАТ НА ОБРАЗЕЦ ПП-50 
Пример за уплатница
НАЗИВ НА ПРИМАЧОТ: Буџет на РМ - Градежен факултет - Скопје
БАНКА НА ПРИМАЧОТ: НБРМ
ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА: 1000000000063095
СМЕТКА НА БУЏЕТСКИ КОРИСНИК: 1600104219 788 15
ПРИХОДНА ШИФРА: 723012 41 за партиципација
723019 41 за сите други уплати
Уплатени 750 ден. за ИКСА на УКИМ на жиро сметка 100000000063095, депонент НБРМ, с-ка на буџетски корисник 1600103689 788 18, приходна шифра 723012, програма 41
НАПОМЕНА: ПОТРЕБНИТЕ ДОКУМЕНТИ, КАКО И УПЛАТИТЕ ПОТРЕБНО Е ДА БИДАТ, УРЕДНО И ЦЕЛОСНО ПОПОЛНЕТИ, ДАТУМИРАНИ И ПОТПИШАНИ


По извршениот упис на прва година (потврдено со предавање на документите на шалтер во службата и заверка на индексот), во периодот 29-31 август студентите имаат обврска
1. Да се најават на iKnow системот, и
2. да го активираат (одберат) зимскиот семестар 2017/2018 година
3. да ги активираат (одберат) предметите што им се запишани во индексот, заедно со професорот кој е одговорен за предметот

Упатството за користење на системот се наоѓа на сајтот (страната) на факултетот
http://www.gf.ukim.edu.mk/file/Nastava/IKNOW_Upatstvo%20Studenti.pdf

Последна промена ( 23.08.2017 )
 
Термини за полагање на предмет Применета електроника
 Проф. Ќосев по предметот Применета електроника ги нуди следните термини за полагање:

 

18.08 - заедно со Машнскиот факултет во 11ч во соба 124 (на МФ/ФЕИТ)

- на 24.08 во 8ч или во 11ч во просторија 111 (или лабораторија за електроника)

- на 25.08 во 11ч во лабораторија за електроника

- на 01.09 во 14ч во лабораторија за електроника

 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 28 - 36 од 265
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија