Пребарување

СООПШТЕНИЕ
Пролетниот хепенинг за студенти. Комплетниот документ може да го најдете овде
Последна промена ( 27.04.2017 )
 
Одбрана на магистерска

УНИВЕРЗИТЕТ ,,СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ’’

ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ – СКОПЈЕ

Втор циклус на студии

                                            Соопштение

На ден 05.05.2017. (петок), со почеток во 12.30 часот во Салата за состаноци при Градежниот факултет во Скопје , Даниел Јованчевски дипл.геод.инж. јавно ќе ја брани магистерската работа под наслов :

,,Примена на сателитското позиционирање во геодетските полигонски мрежи

Последна промена ( 27.04.2017 )
 
Покана
Почитувани,
 
Имаме чест да најавиме предавања од страна на гости-професори на Градежниот факултет кои ќе се одржат во следните неколку дена во Салата за состаноци:
 
- петок, 21.4., во 11:00 ч., проф. Ахмет САГЛАМЕР (Истанбул) ќе одржи предавање за "Soil Improvement Methods" 
- среда, 26.4., во 13:30 ч., проф. Харис САРОГЛУ (Атина) ќе одржи предавање за "Rock Mechanics"
 
Одбрана на магистерска

УНИВЕРЗИТЕТ ,,СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ’’

ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ – СКОПЈЕ

Втор циклус на студии

                                                            Соопштение

На ден 10.04.2017. (понеделник), со почеток во 12.00 часот во Салата за состаноци при Градежниот факултет во Скопје , Никола Постолов дипл.град.инж. јавно ќе ја брани магистерската работа под наслов :

 

 

,,Однесување на конструкции со нерегуларна основа на сеизмички влијанија

Последна промена ( 03.04.2017 )
 
Отворен ден на УКИМ 2017
Почитувани,


На 6 април (четврток), 2017 година се организира Отворен ден на Универзитетот „Св Кирил и Методиј“ во Скопје Централниот настан е предвиден да се одржи на платото пред Ректоратот, каде што ќе бидат сместени штандовите на факултетите. Посетителите ќе имаат можност непосредно, во разговор со наставниот кадар и со студентите, да се запознаат со дејноста на најстарата високообразовна институција во нашата земја, како и со нејзината долга традиција, мисија и визија. Во изложбените простори се предвидени разновидни презентации на активностите и проектите на наставниците и студентите, како и изложба на богатата научна дејност на Универзитетот: монографии, учебници, преводи и научни списанија. Денот е наменет за средношколците од средните училишта во Р. Македонија, но е и убава можност за сите оние што сакаат да дознаат нешто повеќе за програмите на постдипломските и докторските студии на Универзитетот. Вашето присуство на Отворениот ден за нас ќе претставува особена чест.

Ве очекуваме

ЛИНК до постер
Последна промена ( 29.03.2017 )
 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 55 - 63 од 261
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија