Сегашни студенти

Испитни сесии

На Градежниот факултет во Скопје во академската година за прв циклус на студии постојат три испитни сесии со два испитни рока:

 

 

сесија датум семестар пријавување испити
I 11 до 23 јануари зимски во iknow 14-22 декември, во сандачиња на 21 и 22 декември
II 24 јануари до 3 февруари зимски пријавите важат за двата рока
III 25 мај до 5 јуни летен во iknow од 3 до 13мај а во сандачиња од 11 до 13 мај
IV 8 до 24 јуни летен пријавите важат за двата рока
V 15 авг. до 31 авг. летен во iknow од 14-24 јуни а во сандачиња од 22 до 24 јуни
VI 1 до 15 септември летен пријавите важат за двата рока

 


Напомена: Пријавувањето на испити во една сесија за двата рока се врши со една пријава. При тоа, студентот може да се јави на испит и на двата рока во истата сесија.

Зимскиот семестар трае од 15 септември до 31 декември.
Заверка на зимскиот семестар и упис на летен семестар е од 8 до 12 февруари 2016 год. (од 1 до 12 февруари на iknow)

Летниот семестар трае од 8 февруари до 20 мај.
Заверка на летниот семестар и упис на зимски семестар е од 14 до 16 септември 2016 год.(од 10 до 16 септември на iknow)

На Градежниот факултет во Скопје во академската година за втор циклус на студии постојат три испитни сесии:

сесија датум семестар пријавување испити
I 1-27 февруари зимски во iknow 20-30 јануари,а пријавата се носи на денот на испитот директно кај професорот
II 15 јуни - 15 јули зимски во iknow 10-20 јуни,а пријавата се носи на денот на испитот директно кај професорот
III 15 август до 15 септември летен во iknow 10-20 август,а пријавата се носи на денот на испитот директно кај професорот


Зимскиот семестар трае од 2 ноември до 31 јануари.
Заверка на зимскиот семестар и упис на летен семестар е на 9 и 10 март 2016 год. (од 1 до 10 март на iknow)

Летниот семестар трае од 16 март до 15 јуни.
Заверка на летниот семестар и упис на зимски семестар е на 18 и 19 октомври 2016 год. (од 12 до 19 октомври на iknow)

Градежниот факултет го задржува правото да ги менува наведените датуми, по потреба.

Во продолжение можете да го превземете документот во кој е содржан
Извадок од законот за високо образование
.

 

 

 

 

Последна промена ( 26.01.2016 )
 
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија