Пребарување

Стручна литература во библиотеката на ГФ

СПИСОК НА КНИГИ ОД ПРОЕКТОТ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА “ПРЕВЕДУВАЊЕ НА 1000 СТРУЧНИ И НАУЧНИ КНИГИ И УЧЕБНИЦИ” ОД КОИ СЕ УЧИ НА ВРВНИТЕ И НАЈРЕНОМИРАНИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ ВО САД И ВЕЛИКА БРИТАНИЈА.

ОВИЕ КНИГИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО БИБЛИОТЕКАТА НА ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ.

1. ПРОЕКТ МЕНАЏМЕНТ ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО, Алан К. Творт, Џ. Гордон Рис
2. ВОВЕД ВО НУРБС, Давид Ф. Роџерс
3. РАЗВОЈ НА ИНФОРМАЦИСКИ СИСТЕМИ, Дејвид Ејвисон, Гај Фицџералд
4. АРХИТЕКТУРАТА НА МОДЕРНА ИТАЛИЈА,кн.И, Тери Кирк
5. АРХИТЕКТУРАТА НА МОДЕРНА ИТАЛИЈА,кн.ИИ, Тери Кирк
6. ЈАЗИК НА ОБРАСЦИ, К. Александер, С. Ишикава, М. Силверрштајн, М. Јакобсон, И. Фиксдал-Кинг, Ш. Ејнџел
7. ОПЕРАЦИОНИ ИСТРАЖУВАЊА, Хамди А. Таха
8. УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО ОРГАНИЗАЦИИ, Прирачник на ИЕМА
9. УПРАВУВАЊЕ СО ЦВРСТ ОТПАД И РЕЦИКЛИРАЊЕ, Иса Бауд, Јохан Пост, Кристин Фареди
10. КОРИСТЕЊЕ НА ОТПАДНИТЕ ВОДИ ЗА НАВОДНУВАЊЕ ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО, Ц.А. Скот, Н.И. Фарукул, Л. Рашид-Сали
11. ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ОДНАТРЕ, Џули Моргенстерн
12. ДИМПЛОМАТИЈА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, Лоренс Е. Саскинд
13. ЗАШТИТА ОД ЗЕМЈОТРЕСИ, Ендрју Кобурн, Робин Спенс
14. ДВА ПЛОШТАДА, Хашим Саркис
15. МЕНАЏИРАЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА ЗА ТРАНСПОРТ, Џејмс Ворен
16. ТРАНСПОРТ ОД ЕКОНОМСКИ И МЕНАЏМЕНТСКИ АСПЕКТ, Дејвид Хеншер
17. ПРОБЛЕМОТ НА УРБАНИОТ ПРЕВОЗ, Мајер, Кеин, Вол
18. КАКО ФУНКЦИОНИРААТ ГРАДБИТЕ, Едвард Ален
19. ОСНОВИ НА ПРЕВОЗНИ И СООБРАЌАЈНИ ОПЕРАЦИИ, Карлос Даганцо
20. УПОТРЕБА НА ЗЕМЈИШТЕ И ТРАНСПОРТ, Стефан Маршал, Дејвид Банистер
21. ПРИРАЧНИК ЗА ПРОЦЕНА И МЕНАЏМЕНТ НА РИЗИЦИТЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, Питер Калоу
22. ПРОИЗВОДНО ИНЖЕНЕРСТВО И ТЕХНОЛОГИЈА, С. Калпакџијан, С.Р.Шмид
23. ПРИРАЧНИК ЗА ПОВРШИНСКА МЕТРОЛОГИЈА, Д.Џ.Вајтхаус
24. МЕНАЏМЕНТ НА ОПЕРАЦИИ ПРОЦЕСИ И CИНЏИРИ НА ВРЕДНОСТИ, Л.Крајевски, Л.П. Рицман, М.К. Малхотра
25. ИСТОРИЈА НА МОДЕРНАТА УМЕТНОСТ, Х.Х. Арнасон
26. МОДЕЛ И ПРОЦЕС НА ОБРАБОТКА НА МИНЕРАЛИТЕ, А. Гупта, Д.С. Јуан
27. НУМЕРИЧКО МОДЕЛИРАЊЕ ВО ГЕОМЕХАНИКАТА, м. Пастор, К. Тамагнини
28. ГЕОЛОГИЈА ЗА ИНЖЕНЕРИ И СТРУЧЊАЦИ ЗА ЖИВОТНА

 
  • English
  • Македонски

УЧЕБНА
2017/20
18

УПИСИ
2017/201
8

ПРЕЗЕМАЊА


UKIM
Распоред на часови и покриеност на наставаРаспоред на испитиКалендар на активности 2017-2018

Основна литература


 

Упатство за студенти

© 2008, Градежен факултет, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, Македонија